Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Ingrediënten
HAVER (gluten)-*, GERST (gluten)-*, TARWE (gluten)-* en ROGGE (gluten) vlokken*, rozijnen*, GEROOSTERDE HAZELNOTEN*, zonnepitten*, kasha* (geroosterde boekweit).
*uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergeneninformatie
Kan sporen van pinda , soja en melk bevatten.
Voedingswaarde per 100 gramEnergie: | 1421 kJ / 336 kcal |
Eiwitten: | 10,5 g |
Koolhydraten: waarvan suikers | 64,7 g 10,2 g |
Vetten: waarvan verzadigd | 5,1 g 0,9 g |
Voedings vezels: | 8,9 g |
Natrium: | 6,0 g |
Gebruik:
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen repen.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt