Ume Su is een gepekelde bereiding op basis van umeboshi-abrikozen en shisobladeren, die zorgen voor de mooie roze kleur. De umeboshi-abrikoos is een oude Japanse vrucht die vandaag nog steeds populair is. De smaak is uniek, tegelijk herkenbaar, fruitig en scherp.
Ume Su is al zout, waardoor het niet nodig is om extra zout aan uw bereidingen toe te voegen. Ume Su is het resultaat van een fermentatieproces, het stimuleert de vertering en heeft een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel. De vergisting van biologische Ume Su produceert meer melkzuurbacteriën, zuur dat de zuurgraad van het eindproduct op 4° brengt.
Ume Su is een gepekelde bereiding (azijn) op basis van umeboshi-abrikozen en shisobladeren, die zorgen voor de mooie roze kleur.
Ingredienten
Umeboshi* (prunus mume), zeezout, shisobladeren* (perilla arguts).
* = van biologische teelt
Voedingswaarde per 100 ml: | |
Energie (kJ) | 96 |
Energie (kcal) | 23 |
Vet | 0.00 |
> waarvan verzadigd | 0.00 |
> mono-onverzadigde | 0.00 |
> poly-onverzadigde | 0.00 |
Koolhydraten | 1.30 |
> waarvan suikers | 1.30 |
Voedingsvezels | 1.70 |
Eiwitten | 0.00 |
Zout | 26.00 |
Gebruik
Ume Su wordt gebruikt in vinaigrettes, mayonaises, pickles...
Zijn smaak verricht ook wonderen bij gebakken groenten, rijst, couscous of deegwaren, en hij versterkt de smaak van tofu. Wilt u een heerlijk slaatje te maken dat snel klaar is? Enkele druppels van een mengeling van de twee soorten azijn (Ume en Genmai) en een lepeltje olijfolie volstaan!
Fabrikant
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België