Bountiful Zonnebloempitten bio
Een zonnebloempit (Helianthus annuus) is het zaad van de zonnebloem. Uit zonnebloempitten wordt door persing zonnebloemolie gewonnen. Zonnebloempitten worden veel los verkocht als versnapering. Vooral in landen rond de Middellandse Zee eten veel mensen deze pitten. Ze worden gedroogd, soms geroosterd en om ze langer houdbaar te maken, eventueel met zout of meel omgeven. Ook een deegproduct zoals brood krijgt een pittigere smaak door de toevoeging van zonnebloempitten.
Zonnebloempitten krijgen nog meer smaak wanneer je ze even roostert. Ze zijn dan extra lekker in salades en hartige of zoete gerechten, maar ook in een vegetarische stamppot met andere noten. Vanwege de voedingswaarde van zonnebloempitten zijn ze zeer geschikt als vleesvervangers in vegetarische maaltijden. Ook lekker in muesli.
Ingredienten:
Zonnebloempitten.*
Kan sporen bevatten van melk, soja, gluten, noten, pinda’s en sesam.
*uit gecontroleerde biologische teelt NL-BIO-01
Herkomst: EU/Non-EU
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2480 kj / 593 kcal |
Vetten | 49 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5,8 g |
Koolhydraten | 12,3 g |
waarvan suikers | 2,6 g |
Voedingsvezels | 6,3 g |
Eiwitten | 22,5 g |
Zout | 0,005 mg |
Natrium | 2 mg |
Goed afgesloten, koel, donker en droog bewaren.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt