Naakte haver
(H)eerlijke & gezonde vervanger van rijst, aardappelen en pasta. Bij naakte haver valt het kaf van de korrel af zodra de haver rijp is, vandaar de naam 'naakte haver'. Hierdoor hoeft het kaf niet van het koren te worden gescheiden en bevat het meer vitale voedingsstoffen dan veel andere granen.
Toepassingen:
> Ter vervanging van rijst, quinoa of aardappelen.
> Kies eens, als je nasi of een curry maakt, voor naakte haver in plaats van voor rijst.
> Erg lekker om maaltijdsalades mee te maken.
> Maak er eens haverwafels in plaats van rijstwafels mee.
> Bak wat gekookte haverkorrels mee in een brood voor een lekkere smeuïge beet.
> Eet wat gekookte haverkorrels met wat haver- of amandelmelk als ontbijt.
Let op: voor mensen met een gluten intolerantie is deze haver prima, voor mensen met coeliakie niet. Het is niet verpakt in een glutenvrij bedrijf en zou theoretisch besmet kunnen zijn met gluten!
Ingredienten
100% biologische HAVER (avena nuda) (gluten)
Bio NL-BIO-01
Kan sporen bevatten van gluten, soja, noten en sesam
Land van herkomst EU/Non-EU
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 1391 kJ / 332 kcal |
Vetten | 7,1 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,5 gram |
Koolhydraten | 55,7 gram |
waarvan suikers | 1,1 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 10,7 gram |
Zout | 0,02 gram |
Gebruik
Spoel de haver goed af, voeg ongeveer 2,5 x zoveel water toe en kook het 30-35 minuten op een zacht vuurtje.
Droog en goed afgesloten bewaren.
Fabrikant:
Rineke Dijkinga Foods
Borgerschapenweg 8
9551 XD Sellingen