Haverbroodmix
Glutenvrije haver broodmix (geel pak) van het merk Finax. Met deze glutenvrije broodmix bak je eenvoudig heerlijk glutenvrij haverbrood. Je hoeft alleen water toe te voegen, dan 5 minuten mixen en het beslag is gereed voor gebruik.
Ingrediënten:
Glutenvrij tarwezetmeel (max 2 mg gluten/100g), glutenvrije havervlokken 10%, magere melkpoeder, geplet vlozaad, glutenvrij zuurdesempoeder (rijstmeel en startcultuur), suiker, zout, gedroogde gist, meelverbeteraar [tarwezetmeel (glutenvrij, max 2 mg gluten/100g), enzym (amylase)].
Voedingswaarde per 100 gram: | |
Energie | 1430 kJ / 340 kcal |
Vet | 1 gram |
waarvan verzadigd vet | <0,5 gram |
Koolhydraten | 77 gram |
waarvan suikers | 4 gram |
Vezels | 4 gram |
Eiwit | 4 gram |
Zout | 1,6 gram |
Gebruik
1. Giet de mix (450g) in een beslagkom.
2. Voeg water (400ml) toe.
3. Kneed het deeg ca. 5 minuten met een mixer met deeghaken.
4. Leg het deeg op een met (glutenvrij) meel bestrooide broodplank, bedek uw handen met meel en vorm een gelijkmatig brood zonder scheuren. Veeg overvloedig meel van het brood af.
5. Laat ca. 35 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een met bakpapier bedekte bakplaat.
6. Maak het brood iets vochtig en maak met een scherp mes een paar diagonale sneden in het brood.
7. Bak ca. 10 minuten onderin de oven op 250°C.
8. Verlaag daarna de temperatuur naar 200°C en bak nog 25 minuten.
9. Bevochtig de buitenkant van het brood direct als het uit de oven komt. Laat zonder theedoek op een rooster afkoelen.
Droog bewaren, niet boven normale kamertemperatuur, apart van producten met een sterke geur.
Distributeur
Glutenvrijtotaal BV
Lijnbaan 8
2352 CK Leiderdorp