Gierst, bio
Parelgierst wordt in Noord Afrika als couscous gegeten. Je kunt gierst eten in plaats van zilvervliesrijst. Het is een graanproduct dat vroeger veel vaker werd gegeten dan in de moderne tijd. Dat is onterecht want gierst heeft een lekkere volle smaak.
Gierst is geschikt voor warme en koude gerechten, voor hartige taarten, soepen en voor zoete gerechten.
U kookt de gierst in tweemaal zoveel water met een snufje zeezout in 20 minuten gaar. Laat 10 minuten na garen.
Hoewel gierst van nature glutenvrij is kunnen mensen met een glutenallergie soms ook niet tegen gierst.
Ingredienten:
Gierst.*
*uit gecontroleerde biologische teelt.
Herkomst: Oekraine
Allergeneninformatie:
Fabrikant verwerkt ook melk, soja, gluten, pinda’s, sesam en noten.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram:Energie: | 1582 kJ / 378 kcal | Eiwitten: | 11,5 g | Koolhydraten: waarvan suikers | 67,0 g 0,0 g | Vetten: waarvan verzadigd | 3,3 g 0,0 g | Voedings vezels: | 8,5 g | Natrium: | 12,5 mg |
| |
Gebruik:
U kookt de gierst in tweemaal zoveel water en een snufje zeezout in 20 minuten gaar.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt