Hiziki is een zeewier met een zwarte kleur en een lekkere, iets stevige bite. Hiziki groeit in het water op 1 tot 2 meter diep op rotsachtige bodems. Hiziki wordt zorgvuldig met de hand geoogst en in de zon gedroogd. Hiziki is heerlijk als bijgerecht of door een salade en wordt extra lekker als je shoyu en mirin toevoegt.
Hiziki zeewier heeft een lekkere, iets stevige bite. Het wordt veel gebruikt voor salades. Hiziki groeit op een plek waar het beste zeewier ter wereld geoogst wordt: de Ise-Shima baai in Japan.
Ingrediënten:
hiziki
Kan sporen bevatten van vis, weekdieren, schaaldieren
Voedingswaarde per 100g.
Energie (kJ) 863kJ, Energie(kcal) 209kcal, Vet totaal 2,1g, Vet verzadigd 0,7g, Koolhydraten totaal 17,4g, Suikers 1,2g, Voedingsvezel 47,2g, Eiwit totaal 6,6g, Zout 9,4g, Natrium 3700mg, Jodium 36500µg
Gebruik
Spoel goed af, laat 10 minuten weken en giet af. Bak kort aan en kook of stoof in 15 minuten gaar. Gebruik als bijgerecht of toevoeging aan je stoofschotel of salade.
Bewaarvoorschrift
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant
TerraSana
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN