Wakame voelt iets glad aan en is tegelijkertijd groenteachtig knapperig. Deze in Japan veelgebruikte zeewier is lekker in combinatie met zure ingrediënten, bijvoorbeeld gepekelde komkommer of citroen. In Japan wordt wakame het meest gebruikt in soepen en salades. Het groeit in het wild in het superschone Ise-Shima gebied in Japan en wordt met de hand geoogst.
Wakame is een donkergroene, iets gladde zeewier met een heerlijke umamismaak. Het wordt het meest gebruikt in salades en soepen. Wakame groeit in het ultraschone Ise-Shima in Japan.
Ingrediënten: Wakame (herkomst: Japan)
Kan sporen bevatten van weekdieren, vis, schaaldierenVoedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ) 542kJ, Energie(kcal) 132kcal, Vet totaal 0,5g, Vet verzadigd 0,1g, Koolhydraten totaal 1,2g, Suikers 0,1g, Voedingsvezel 37,2g, Eiwit totaal 12,1g, Zout 19,8g, Natrium 15600mg, Jodium 7600µg
Gebruik
Breek de strips in kleine stukjes. Spoel voor gebruik goed af en laat 5 minuten weken in koud water. Gooi het weekwater weg. Laat een minuutje meekoken in soep of gebruik geweekt in salades.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant
Terrasana BV
Postbus 70
2540 AB Leimuiden