Biologische tahin white wordt gemaakt van gepeld sesamzaad. Geen toevoegingen, gewoon een pure pasta met een verfijnde, iets hartige smaak. Tahin is een steeds populairder wordend product dat past in eindeloos veel gerechten. Zo kun je het gebruiken bij het maken van hummus, het door de yoghurt doen of het gebruiken als basis voor sauzen en dressings.
Witte tahin wordt gemaakt van gepeld sesamzaad. Verder niets. Een pure, biologische sesampasta met een volle smaak, die het goed doet in zowel zoete als hartige gerechten.
Ingrediënten:
SESAMzaad gepeld en geroosterd*
*biologisch
Kan sporen bevatten van Noten, Pinda's (aardnoten), Hazelnoten, Cashewnoten, Amandelen
*=Van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g.
Energie (kJ) 2673kJ,
Energie(kcal) 647kcal,
Vet totaal 57g,
Vet verzadigd 9,1g,
Koolhydraten totaal 5,6g,
Suikers 0,6g,
Voedingsvezel 12g,
Eiwit totaal 22g,
Zout 0g,
Natrium 0,1mg
Gebruik
Doe 2 eetlepels door je zelfgemaakte hummus. Verwerk het in hartige baksels (brood). Maak een sausje van tahin, sesamolie, genmai su en tamari.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant
Terrasana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden