Soba 100% is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor gluten, want deze boekweitnoedels zijn glutenvrij! Een klassieker van Lima. Dikwijls wordt naar Boekweit gerefereerd als graan, omdat het zeer gelijkende eigenschappen heeft en op analoge manier gebruikt wordt. Dit is echter ten onrechte. Plantkundig benaderd, behoort het tot een andere plantenfamilie namelijk de Polygonaceae (Duizendknoopfamilie). Boekweit is zeer rijk aan Koper, Mangaan, Molybdeen en is eveneens rijk aan Magnesium en Fosfor. Bovendien is het een goede bron van Kalium, Chroom, Ijzer, Zink, Selenium, vitamine B1, vitamine B3 en vitamine B5. Boekweit is ook bron van eiwitten en vezels en arm aan vet en verzadigde vetten. Zorgvuldig productieproces De granen worden verschillende keren gemalen. Op die manier wordt het meel zo fijn dat de noedels, ook al zijn ze van volkorengranen gemaakt, een zeer zachte textuur hebben. Vervolgens wordt het deeg langdurig gekneed, en daarna traag in fijne laagjes uitgespreid. Zo kan het deeg in stroken gesneden worden, zonder het te moeten samenpersen. Die stroken laat men gedurende ten minste 48 uur in een geventileerde kamer drogen, zonder dat er echter kunstmatig verwarmde lucht wordt aangevoerd, zodat de kwaliteit bewaard blijft.
Ingredienten:
Boekweitmeel*
*uit biologische landbouw
Allergeneninformatie
Kan sporen van gluten bevatten
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) | 1508 |
Energie (kcal) | 356 |
Vet | 3.00 |
> waarvan verzadigd | 0.70 |
> mono-onverzadigde | 0.00 |
> poly-onverzadigde | 0.00 |
Koolhydraten | 66.60 |
> waarvan suikers | 1.00 |
Voedingsvezles | 5.90 |
Eiwitten | 12.80 |
Zout | 0.01 |
Gebruik:
In elk seizoen zijn deze Japanse deegwaren even lekker : warm in de soep, met een pittig sausje of gebakken groenten, of koud in frisse zomerslaatjes. Voeg geen zout toe aan het kookwater: er zit er al in de deegwaren.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België
09-2014