Bountiful Sesamzaad bio
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Ingredienten:
SESAMZAAD.*
*uit gecontroleerde biologische teelt.
Herkomst: India
Allergeneninformatie
Kan sporen bevatten met gluten, noten, pinda's, soja en melk.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2336 kj / 559 kcal |
Vetten | 50,4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6,96 g |
Koolhydraten | 10,2 g |
waarvan suikers | 0,3 g |
Voedingsvezels | 11,6 g |
Eiwitten | 17,7 g |
Zout | 40 mg |
Gebruik:
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er een smaak aan te geven. De sesampasta de van sesamzaad wordt gemaakt, is zeer populair in de Arabische keuken. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt