Terrasana Mugi miso ongepasteuriseerd glas bio
Mugi miso wordt gemaakt van biologische sojabonen en gerst. Deze miso is een perfecte mix van alle vijf de smaken: zout, zoet, bitter, zuur en umami. Mugi miso wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en fermenteert minimaal 12 maanden in 100 jaar oude, cederhouten vaten. Deze tijd is nodig om de smaak te verdiepen en gezonde eigenschappen toe te voegen. Het resultaat is een authentiek smakende Japanse smaakmaker die qua smaak tussen hatcho en shiro miso in ligt. Mugi miso is erg lekker om misosoep van te maken, maar doet het ook goed bij noodle-, groente- en tofugerechten. Mugi miso is gemiddeld krachtig van smaak en is iets zouter dan genmai miso.
Ook gepasteuriseerd verkrijgbaar, in zakje met schroefdop.
Mugi miso (ongepasteuriseerd) is een hartige Japanse smaakmaker die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en gerst. Fermentatieperiode: minimaal 12 maanden.
Ingrediënten:
SOJAbonen*, gerst* (GLUTEN), zeezout, water, koji-ferment
*biologisch
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 606kJ
Energie(kcal) 145kcal
Vet totaal 5,6g
Vet verzadigd 0,7g
Koolhydraten totaal 9,5g
Suikers 5,6g
Voedingsvezel 5,1g
Eiwit totaal 11,6g
Zout 11,5g
Gebruik
Gebruik 1 eetlepel als vervanger van een bouillonblokje of voor 200 ml misosoep.
Gebruik als basis voor saus, marinade of dressing.
Bewaar na openen maximaal 3 maanden in de koelkast.
Fabrikant
TerraSana
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN