Zoek
Alle Categorieën
Menu sluit
Terrasana Kombu
Artikelnummer: 10-893151
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 12,59
i h
Levertijd indicatie: 1 tot 2 dagen

Terrasana Kombu

Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.  In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.

Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.

Ingredienten
Kombu
Kan sporen bevatten van schaaldieren, weekdieren en vis

Voedingswaarde per 100 g
Energie 870 kJ / 209 kcal
Vet totaal 3 g
Vet verzadigd 1.1 g 
Koolhydraten totaal 21.5 g
Suikers 0 g
Voedingsvezel 32.7 g
Eiwit totaal 7.8 g
Zout 6.6 g
Jodium 232700 µg
Natrium 2586 mg

Gebruik
Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast.

Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).

Distributeur
TerraSana 
Waaier 10
2451 VV Leimuiden

Product specificaties
Inhoud100g
Klanten die dit kochten, kochten ook..
afbeelding van Ume concentraat

Terrasana Ume Concentraat 40 gram

Ume concentraat - TerraSana
€ 13,99
i h
afbeelding van Kuzu wit glas eko

Terrasana Kuzu wit (glas) bio 125 gram

Terrasana Kuzu wit eko
€ 8,99
i h
afbeelding van Gerst

Gerst bio

Luna E Terra Biodynamische gerst
€ 2,29
i h