Dit bijzondere broodje bestaat uit tarwe, rozijnen, amandelen en dadels. Verder niets. Gist of zuurdesem is bij dit broodje overbodig! Het recept is traditioneel: de Esseners het maakten eeuwen geleden door tarwe 2-3 dagen te laten kiemen, het deeg te vermalen en het vervolgens op lage temperatuur te bakken (110 °C-130 °C). Zo doen wij het nog steeds. Kiembrood is compact, zwaar en bijzonder voedzaam. Het is op z'n lekkerst als je het eerst even roostert. Lekker met miso en notenpasta of pindakaas met ahornsiroop.
Een stevig, compact broodje dat puur en alleen bestaat uit tarwe, rozijnen, amandelen en dadels. Kiembrood bevat géén gist of zuurdesem. Om heerlijk verantwoord van te genieten.
Ingrediënten:
gekiemde TARWE*, rozijnen* 7%, AMANDELEN (NOTEN)* 4%, dadels* 3%
*biologisch
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1198kJ, Energie(kcal) 284kcal, Vet totaal 2,8g, Vet verzadigd 0,7g, Koolhydraten totaal 50,1g, Suikers 20,1g, Voedingsvezel 8,2g, Eiwit totaal 10,4g, Zout 0g, Natrium 0mg
Gebruik
Rooster in een tosti-ijzer, dat maakt het extra lekker!
Bewaar na openen maximaal 3 dagen in de koelkast, luchtdicht verpakt.
Fabrikant:
TerraSana Organic Food Specialties
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN