Waarom saffraan?
De stampers uit de bloeiende bloem van de saffraankrokus worden al eeuwenlang om culinaire redenen gekweekt. Gebruik dateert van meer dan 5000 jaar geleden in het Perzisch tijdperk. Ook binnen de Chinese en Ayurvedische traditie wordt saffraan in de keuken en om haar gezondheidsbevorderende eigenschappen ingezet. De naam saffraan komt van het Arabische za’faran dat ‘goud geregen’ betekent. Hiermee verwijst het naar de gouden kleur die het aan gerechten geeft. Het is bijzonder om te zien wat een klein stampertje van de saffraankrokus kan doen. Het kleurt een hele pan rijst geel en geeft de kenmerkende smaak aan paella. Daarnaast bevat het een handjevol bijzondere actieve stoffen.
De actieve stoffen in saffraan zijn onder andere crocine, safranal en picrocrocine. Dit zijn de stoffen die het meest bijdragen aan een goede geestelijke balans*. Picrocrocine en vooral safranal zijn verantwoordelijk voor de aroma’s van saffraan. Picrocrocine wordt echter gemakkelijk afgebroken tijdens het drogen en verhitten van de saffraan en safranal is een vluchtige stof. Tijdens het koken boeten ze dus sterk aan werkingskracht in. Daarom is het belangrijk een gestandaardiseerd extract te kiezen met gegarandeerde gehaltes actieve bestanddelen.
De voordelen van Bonusan Crocus sativus extract
Bonusan Crocus sativus extract bevat 100% genetisch gecertificeerd, dus zuiver saffraan. Het bevat 30 mg saffraanextract van Affron®, gestandaardiseerd op >3,5% Lepticrosalides®. Lepticrosalides is een gepatenteerde combinatie van de werkzame stoffen van saffraan: crocine, safranal en picrocrocine. Het product bevat bovendien minimaal 2% safranal en 3% crocine. De saffraankrokus wordt geteeld en gewonnen in Spanje.
Bonusan Crocus sativus extract heeft vooral dankzij de inhoudsstoffen crocine en safranal een aantal gezondheidseffecten. Het draagt bij aan de geestelijke veerkracht* en een normale psychologische functie*.
De aanbevolen dosering is één capsule per dag, in te nemen tijdens of vlak na de maaltijd. Een capsule Bonusan Crocus sativus extract bevat 30 mg saffraan; dit is vergelijkbaar met doseringen die in studies worden gebruikt (28-30 mg per dag). De capsules van Bonusan Crocus sativus extract zijn bovendien prettig in het gebruik en gemakkelijk slikbaar.
Hoge kwaliteit dankzij zuivere saffraan
Saffraan is een van de duurste specerijen ter wereld. Vaak worden daarom ook wel saffloer en andere vervangers gebruikt. Echter, de gezondheidsbevorderende eigenschappen komen alleen met zuiver saffraan optimaal tot hun recht. Vandaar dat Bonusan Crocus sativus extract gegarandeerd 100% genetisch gecertificeerd saffraan bevat.
Bonusan formuleert en produceert haar supplementen zelf volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. In onze moderne fabriek verwerken we grondstoffen tot werkzame producten binnen een omgeving van optimale en gecontroleerde veiligheid.
Gunstig voor een goede geestelijke balans*
Bonusan Crocus sativus extract draagt bij aan een heldere geest en is gunstig voor een goede geestelijke balans*.
Bonusan Crocus sativus extract is geschikt voor vegetariërs en mensen met een veganistische leefstijl.
*Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.
Meer informatie over dit product
Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.
Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.
Specificaties
Bevat geen:conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose
Type:capsule
Vorm:vegetarische
ToepassingHERSENFUNCTIE/CONCENTRATIE/ GEESTELIJKE BALANS MENSTRUATIE/OVERGANG VRUCHTBAARHEID MAN
Doelgroep:VOLWASSEN VROUWEN
Actieve ingrediënten
Samenstelling per capsule:
Crocus sativus (saffraankrokus) extract (Affron®), gestandaardiseerd op minimaal 3,5% lepticrosalides30 mg
Ingrediënten (aflopend)
Rijstzetmeel, capsulewand (HPMC (cellulose)), saffraankrokus (Crocus sativus), rijstextract