Ruf Cakemix is een heerlijke glutenvrije cakemix met een frisse citroen smaak en citroenglazuur.
Ingredienten:
Maiszetmeel, suiker, maismeel, rijstmeel, zoetstof sorbitol, bakpoeder: difosfaat, rijsmiddel: natriumcarbonaat, natuurlijk citroenaroma met andere natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, zout.
Citroenglazuur: suiker, gemodificeerd zetmeel, ctiroenzuur, natuurlijk aroma.
Kan sporen van ei, soja, melk en noten bevatten.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 1706 kJ / 407 kcal |
Vet | 20,6 gram |
waarvan vetzuren | 5,4 gram |
Koolhydraten | 51,3 gram |
waarvan suiker | 26,9 gram |
Eiwitten | 4 gram |
Zout | 0,65 gram |
Gebruik
Benodigdheden:
beslag: 200 gram zachte margarine of boter, 4 eieren, 25ml water, een beetje zetmeel voor de bakvorm.
Bereiding:
1. Beslag bereiden: bakmix, margarine, water en eieren in een beslagkom doen en met een elektrische mixer eerst op de laagste stand in 3 min. romig kloppen.
2. Een bakvorm (ca 25 cm) invetten en met zetmeel bestuiven, het beslag erin scheppen en glad strijken. De cake in het midden van een voorverwarmde oven bakken (ca 60 min.). Voordat u de cake uit de oven haalt, met een houten prikker controleren of hij gaar is.
3. Na het bakken de cake uit de vorm losmaken en op een taart rooster laten afkoelen.
Zakje citroenglazuur met 25 ml warm water in bakje glad roeren en met mes glazuur over de cake strijken.
Baktijd- en temperatuur:
Boven en onderwarmte ca 180°C, gasoven stand 3, heteluchtoven ca 160°C.
Baktijd 15 minuten.
Verkoop en distributie:
Glutenvrij Le Poole
Koppelstraat 45
7391 AK Twello