Bereiding voor bio brood met boekweit
Ingredienten
Halfvolkoren rijstmeel*, boekweitmeel* (26%), maïszetmeel*, Mix’Gom* (blonde psyllium*, acaciagom*), zeezout.
*afkomstig van biologische landbouw.
Toe te voegen ingrediënten:
25 g bio quinoa desem, 1 soeplepelolijfolie, 450 à 500 ml lauw water.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 347 kcal / 1468 kJ
Vet 1,7 gram
- waarvan verzadigd 0,2 gram
Eiwitten 5,9 gram
Koolhydraten 74,8 gram
- waarvan suikers 0,6 gram
Voedingsvezels 4,2 gram
Zout 1,6 gram
Gebruik
Bereiding met de hand:
1) In een grote slakom, met een houten lepel de inhoud van de zak + de desem, de olijfolie en het water mengen.
2) Wanneer de textuur van het deeg homogeen is het deeg luchtig maken door het met de lepel omhoog te trekken gedurende 1 min.
3) Het deeg in een cakevorm leggen, met een licht vochtige doek afdekken en gedurende 1.30u tot 2u in een ruimte van 20-22°C laten rijzen.
4) 45-50 min in een voorverwarmde oven op 180°C-210°C bakken.
In de broodmachine:
De ingrediënten goed mengen in een grote slakom voor deze in de machine te doen.
Fabrikant
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES
05-2015