Mattisson Absolute chia zaad raw bio
Deze plant wordt door de Maya's en Azteken al eeuwenlang gebruikt. Tegenwoordig worden de chia zaden in Midden-Amerika nog steeds gebruikt bij het koken. De zaden zijn bruin, grijs, zwart en wit gespikkeld van kleur en ovaal van vorm. Chia zaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren.
Ingredienten
Biologische Chia zaden (Skal 027695)
Herkomst: Mexico
Voedingswaarde per 100 g, vitaminen en mineralen %RI* per 100 g*
Energie 2194 kJ / 524 kcal
Eiwitten 21,2 g
Vet 31,4 g
Waarvan verzadigd 11,4 - 13,0 g
Cholesterol 0 g
Omega 6 5,9 g
Omega 3 20,36 g
Koolhydraten 37,5 g
Vezels 33,7 g
Waarvan suikers 0 g
Calcium 500 mg 63%
Fosfor 535 mg 76%
IJzer 6,5 mg 46%
Kalium/Potassium 600 mg 30%
Koper 1,5 mg 150%
Magnesium 290 mg 77%
Zout < 0,001 g
Seleen < 0,02 mg
Zink 5,0 mg 50%
Vitamine A 101 μg 13%
Thiamine/vitamine B1 0,89 mg 81%
Riboflavine/vitamine B2 0,2 mg 14%
Niacine/vitamine B3 11,2 mg 70%
Vitamine B6 0,1 mg 7%
Vitamine B8 12,5 μg 25%
Vitamine E 29,1 mg 243%
*RI = Referentie Inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
Gebruik
Gebruik maximaal 15 g chia zaad per dag.
Gebruik in een salade, granenontbijt of yoghurt.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
Fabrikant
Mattisson BV
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein