Teriyaki Tamari saus
Teriyaki is een kruidige saus met een basis van tamari. In veel teriyakisauzen zit suiker verwerkt, maar wij hebben uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke fruitsappen (druiven en appel) en biologische mirin. Het resultaat is een subliem smakende saus die op veel manieren te gebruiken is. Hoewel teriyaki in het westen vaak geassocieerd wordt met rundvlees, gebruikt men teriyaki in Japan vooral om vis mee op smaak te brengen. Ook heerlijk door wok-, rijst- of noedelgerechten.
Teriyaki kruidige sojasaus
Ingrediënten:
water, tamari SOJASAUS* (SOJABONEN*, water, zeezout, koji-ferment), appelsap*, druivensap*, rijstazijn* (water, rijst*, koji-ferment), knoflook*, gezouten mirin* (water, zoete rijst*, shochu* (water, rijst*, koji-ferment), rijst*, zout), gember*, zwarte peper*
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 399 | kJ |
Energie(kcal) | 94 | kcal |
Eiwit totaal | 7,9 | g |
Koolhydraten totaal | 14,5 | g |
Suikers | 10,7 | g |
Vet totaal | 0,5 | g |
Vet verzadigd | 0,2 | g |
Voedingsvezel | 0,5 | g |
Zout | 6,1 | g |
Gebruik
Lekker om vlees en vis mee te marineren.
Na opening gekoeld bewaren.
Distributeur:
Terrasana BV
Postbus 70
2450 AB Leimuiden