Pu-erh thee wordt gemaakt van de theestruik Camellia sinensis en komt oorspronkelijk uit de Chinese provincie Yunnan. Camellia sinensis is dus dezelfde theestruik waarvan groene thee gemaakt wordt. Het grote verschil tussen groene thee en pu-erh thee is het fermentatieproces.
De thee wordt na het oogsten namelijk lange tijd gerijpt onder hoge luchtvochtigheid. Dit is anders dan groene thee, die na het plukken van de theeblaadjes alleen gedroogd wordt. Door het rijpen onder hoge luchtvochtigheid blijf er voldoende vocht en enzymen aanwezig voor fermentatie. Bij fermentatie zorgen schimmels en bacteriën voor het omzetten van stoffen in een product waardoor de geur, smaak of uiterlijk verandert.
Door het unieke fermentatieproces ontstaat de donkerrode kleur van de thee en de karakteristieke smaak. Pu-erh thee staat bekend om een volle, rijke en aardse tonen. De fermentatie kan maanden tot jaren duren. Hoe ouder de thee, hoe zachter de smaak.
Deze instant thee met zijn bijzonder karakter is afkomstig van de Camellia sinensis uit het Verre Oosten. Hij werd speciaal ontwikkeld voor mensen die geen thee lusten, weinig tijd hebben, een zoete smaak en een aangenaam aroma verkiezen. Er werd CLA en carnitine toegevoegd.
Camellia sinensis ondersteunt de vetstofwisseling en helpt op gewicht te blijven*
*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie
Ingredienten
maltodextrine, tetralose, citroenaroma, rode thee-extract (Camellia sinensis), antiklontermiddel: siliciumdioxide, hibiscusextract (Hibiscus sabdarifa), L-carnitine tartraat, CLA (geconjugeerd linolzuur),zoetstof: sucralose.
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 1620Kj / 381 Kcal |
Vet | 0.25 g |
-waarvan verzadigde vetzuren | 0.03 g |
Koolhydraten | 94 g |
-waarvan suikers | 4.9 g |
Eiwitten | 0.7 g |
Zout | 0 g |
Gebruik
Meng 1-2 theelepels in een glas koud of warm water en roer om.
Koel en droog bewaren.
Fabrikant:
Purasana NV
Heulestraaat 104
8560 Gullegem
België